Super food Vegan/Paleo Waffles وافل الخضار الباليو خالي من البيض

IMG_5356
Working with waffles without the use of eggs was somewhat hard to except. Eggs gives the grainfree waffles volume and makes come together. So I always resisted trying them in fear of wasting good food .. But I was too tempted, and was in return very rewarded. This combination of ingredients are free of most common allergy provoking food items, yet it was still loaded with flavors. Try the recipe and prover right. 👍
* Yields 4-5 appetizingly green waffles
IMG_5351

What you need

200 g frozen finally diced spinach
50 g kale stem removed and leafs torn
30 g sliced green onion
1/4 cup olive oil
1/2 cup coconut flour
1/4 cup Arrowroot flour
1/2 cup flaxseed flour with 3/4 cup water
2 minced garlic
1 tbsp oregano or rosemary
1 tsp paprika
1 tbsp salt
1 tbsp baking soda
IMG_5352

What to do 

1. Preheat your waffle iron and smear a table spoon of clarified butter, or olive oil, or coconut oil whatever you think it suits u .. At one time even try sesame oil to have an eccentric flavored waffle 👍
2. In a food processor mix all until thick paste occur.
IMG_5353
3. Use your waffle iron and but 1/3 cup of scoop and let it cook for 5 minutes.
IMG_5355
Enjoy with any condiments from savory to even sweet 👍.
Try Dijon mustard as a base and top it with all you like if veggies.

كيف نحضر الوافل النباتي دون استخدام البيض؟ 

الوافل على طريقة الپاليو يضاهي بالنكهه والطعم الوافل المصنوع بطحين القمح او الارز .. وجود البيض العضوي يساعد انه يكسبه حجم ونكهه، لكن اللي كنت اتمنى اسويه اني احضره دون استخدام البيض! هذا كان من اكثر الاشياء اللي حمستني لعمل الوافلز النباتي الخالي من اي طحين اللهم الا طحين جوز الهند وطحين جذور الاروو وبذرة الكتان وجميعها من المواد المليئة بالمغذيات. غير هذا وذاك استخدمت الخضار مثل السبانخ والكيل علشان تكون نفس النسيج اللي يجمع خليط الطحين ويخليه متماسك.. النتيجه كانت جيده جدا لوافل سميك بعض الشيء لكنه لذيذ ويغني عن الخبز، واحد من أولادي دهنه بخردل اصفر ومع خس وشرايح طماطم وكان لذيذ جدا .. ممكن تحميصه بالفرن على نار بارده ١٢ سيليزيه لمدة ساعتين
ويصير ناشف ولذيذ ايضا … وممكن استخدامه كقواعد سميكه للبيتزا … الأفكار مالها حدود .. جربوه وشوفوا اذا كان معاي حق ولا لأ
IMG_5351

المكونات اللي نحتاجها

٢٠٠ جرام من السبانخ المثلجه المغسوله
 ٥٠ جرام من الكيل بدون السيقان واوارق مقطعه
 ٣٠ جرام من البصل الأخضر المقطع
١/٤ كوب زيت زيتون عضوي
١/٢ كوب طحين بذرة الكتان (اطحنوا البذور بنفسكم بمطحنة قهوة كهربائية صغيرة خلوها مخصصه لطحن البذور)
٣/٤  كوب ماء فلتر يضاف على طحين بذرة الكتان الى ان يصبح عجين متماسكه
١/٢ كوب طحين جوز الهند
١/٤ كوب طحين جذور الاروو
٢ ثوم طازج مطحون
١ م.ط زعتر اوريغانو او الروزماري اذا تحبون
١ م.ط ملح
١ م.ص پاپريكا
١ م.ط بيكتغ پاودر خالي من الغلوتين والألومنيوم
IMG_5352
IMG_5353

طريقة الأعداد 

١. باستخدام مكينة الوافل او بمقلاة الوافل اهم شي نسخنها ونستعمل مقدار ملعقة طعام كبيرة زيت زيتون او زيت جوز الهند او الزبدة المنقاه من الحليب او حتى زيت السمسم العضوي لنكهه مميزة ومختلفه.
٢. في محضرة طعام قم بخلط جميع المواد حتى تحصل على عجينه متماسكة شبه ثخينه
IMG_5354
٣. اسكب مقدار ١/٣ كوب من الخليط واطبخ العجينه مدة ٥ دقايق عالاقل او لحين الاستواء
٤. قدموها بأحد الاقتراحات السابقه او تفننوا وشاركوني إبداعاتكم

 

IMG_5356

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s