This is a slow cooker recipe that is easy to prepare and will offer you a chance to taste fully cooked meats the way it’s suppose to be eaten. Slow cooking methods preserve most of nutritional content of food and provide vital source for essential nutrients usually gone by conventional ways of cooking.
So enjoy the dish and ass you discover the flavor sit produces, you can get creative by adding other spices herbs, and vegetables.
What you will need
First mix meat breading
2 Tbsp arrowroot
2 Tbsp coconut flour
1 Tbsp thyme
1 Tbsp
4 lamb shanks
Other ingredients are
1 medium sized onion cut into small pieces
2 stalks of Rosemary
4 bay leafs
1 tbsp red vinegar
3/4 cup of apple sauce
1 cup of chicken stalk
1 cup of warm water
1 tsp black pepper corn
1 1/2 tsp salt
What to do
*Mix the meat breading and dip the meat to cover entirely
*Turn on medium heat on a skillet, put the oil, and brown meat pieces for 5 minutes from each side. Then place them In your slow-cooker pot
*Next in the same skillet add the onion, rosemary and bay leafs and fry for couple of minute (cover the skillet so onion won’t burn)
*Remove onion and the herbs and add them to meat
*Now mix the apple sauce (if using apple cubes/quinces add 1/4 cup of boiling water) with vinegar and cook for few minutes until it thickens (5 minutes) then add on to slow cooker pot
*Now add the broth, water and salt to cover the meat entirely. Once done start your slow cooker and follow the instruction to cook for 8 hours
طريقة طهي اللحم (الموزات) ببطء
هذي الطريقة من طرق الطبخ القديمة اللي تحفظ القيمة الغذائية للمكونات اللي في الطبق أكثر من الطرق العادية المعروفة. طريقة الطهي ببطء تساعد اللحم انه ينضج بهدوء وبنفس مقدار الحرارة لفترة معينة من الوقت وبالتالي نحتفظ بالنكهات والمغذيات بأفضل شكل ممكن. بعد التمكن من الطريقة يجب ان نقوم بإضافة البهارات او الأعشاب او الخضار مثل ما نشوفها مناسبة.
الطريقة هذي أفضل وقت للقيام بها هو الصبح باكراً لكي ينضج اللحم في الوقت المناسب على الغذاء.
ملحوظة اخرى، اذا لما يتوفر وعاء الطهي ببطء ممكن الاستعاضة عنه باستخدام قدر ثقيل ووضع المكونات به بداخل فرن درجة حرارته ٨٠ -٩٠ سيليزية لنفس الفترة الزمنية
اللي نحتاجه لتغطية اللحم
٢ م.ط زيت جوز الهند
٢ م.ط طحين الاروو
٢ م.ط طحين جوزالهند
١ م.ط عشبة الاوريجانو او الزعتر البري
٤ قطع من لحم ارجل الخروف (الموزات المتصلة بالعظم
المقادير الاخرى
١ بصله حمراء متوسطه مقطعه لمكعبات
فرعين من أغصان الروزماري الطازجة او ٢ م.ط جاف
٤ وريقات غار
١ م.ط خل التفاح العضوي
٣/٤ كوب مهروس التفاح المسلوق (او تفاحتين مقطعين مكعبات او سفرجل
١ كوب ماء العظم للدجاج (مرقة الدجاج المعدة في المنزل
١ كوب ماء ساخن
١ م.ش حبوب فلفل اسود
١ ١/٢ م. ش ملح بحر
الطريقة
نخلط الطحينين مع الأعشاب والفلفل ونقوم بتغطية قطع اللحم بها
نسخن الزيت على نار متوسطه ونقوم بقلي اللحم لمدة ٥ دقائق من كل جانب حتى يحمر ثم نرفعه ونضعه في قدر الطهي ببطء
في نفس المقلاة نقوم بوضع البصل والغار والروزماري ونقلّب حتى يصبح البصل شفافا ثم نقوم باضافته على وعاء اللحم
نقوم بطبخ التفاح المسلوق او قطع التفاح او السفرجل مع الخل الأحمر ونطبخهم لمده ١٠-١٥ ساعه ثم نضيفهم الى وعاء اللحم
نقوم بصب ماء العظم والماء والملح فوق وعاء اللحم ونغطيه ونطبخه حسب طريقة الجهاز لمدة ٨ ساعات
بعد الانتهاء من الطبخ يقدم فوق طبق من مهروس القرنبيط والسبانخ
لعمل مهروس القرنبيط والسبانخ
حبة زهرة متوسطه الحجم مسلوقه
حبة بطاطس مسلوقه ومقطعه مكعبات
٣ أكواب من أوراق السبانخ الطازجة والكامله
بصله بيضاء مقطعه تقطيع ناعم
٣ م.ط سمنه منزليه او زيت زيتون
١ م.ط طحين الاروو او التاپيوكا
١/٢ م.ط بودرة جوزة الطيب
ملح وفلفل حسب النكهه (نبدء بملعقة شاي من كل منهما)
الطريقة
توضع السمنة والقرنبيط في معدة الطعام وتهرس وتضاف البهارات والطحين
في قدر صغير نقوم بسلق السبانخ ببعض الماء حتى تذبل ثم نضع مهروس القرنبيط ونقلب الجميع حتى يثخن المزيج
يقدم مع طبق اللحم