Based on demand “and sweet threat 😂😂” here is my almond and orange paleo cake What you need
Dry ingredients
1.5 cup almond flour
1/3 cup coconut flour
1 tsp arrowroot
1 tbsp psyllium husks (if not available use potato flour but psyllium husks is healthier)
1 tsp vanilla pod
1 tbsp orange rinds
1/8 tsp nutmeg
1 tsp baking soda
Pinch of salt (Mix all)
Wet ingredients
3 mixed eggs
1/3 raw honey +!1/2 cup coconut milk
1/4 cup clarified butter
2 tbsp orange juice
1 tsp almond extract (Mix all)
Topping
1/2 cup shaved almonds
Mix 2 tbsp clarified butter with 2 tbsp maple syrup
What to do
*Turn the oven on 170 C *Mix the wet and dry ingredients well and pour into 24 diameter springform cake pan *Put in oven for 15-20 mins
*immediately pour the maple syrup mix and top with shaved almond *put in oven for about 40 mins (if you notice that the almonds are getting toasted quickly lower the heat to 160C)
لطريقة كيكة اللوز بالعسل والبرتقال المكونات الجافه
١ ١/٢ كُوب طحين لوز ١/٣ كوب طحين جوزالهند ١ م.ش طحين الاروو او التاپيوكا (الاول افضل) ١ م.ط طحين قشور السيليم إذا مو متوفر طحين البطاط (الاول افضل للجهاز الهضمي) ١ م.ش ڤانيلا + ١ م .ط قشور البرتقال + برش جوزةالطيب ما يقارب من ١/٢ م.ش + ١ م.ش بيكنغ صودا (ونخلطها كلها ونتركها جانيا) المكونات السائلة ٣ بيضات + ١/٤ سمنة منزليه+ ١/٢ كوب حليب جوزالهند + ١/٣ كوب عسل نحل ني + ٢ م.ط عصير برتقال + ١ م.ش روح اللوز (نخلطها كلها) وتضيفها على الخليط الجاف للتزيين ١/٢ كوب لوز مبشور ٢ م.ط شراب الميبل + ٢ م.ط سمنة منزليه الطريقه نوقد الفرن على ١٧٠ سيليزيه نصب المزيج في سبرينگ فورم قياس ٢٤ سم او وعاء خبز التوست، وندخله الفرن لمده ١٥-٢٠ دقيقة وعلى طول نصب مزيج الميبل فوق الكيكة وننثر مبشور اللوز وندخل الكيكة للفرن (حاولوا تصبون السائل من غير تحريك الكيكة من الفرن ) ونخبزها ٤٠-٤٥ دقيقه ونراعي ان ما يتحمر بسرعه.. فنقلل الحرارة الى ١٦٠ سيليزيه 🌺🌟
وألف عافيه