Almond honey and orange paleo cake               كيكة الوز بالعسل والبرتقال 

Based on demand “and sweet threat 😂😂” here is my almond and orange paleo cake What you need

Dry ingredients

1.5 cup almond flour

1/3 cup coconut flour

1 tsp arrowroot

1 tbsp psyllium husks (if not available use potato flour but psyllium husks is healthier)

1 tsp vanilla pod

1 tbsp orange rinds

1/8 tsp nutmeg

1 tsp baking soda

Pinch of salt (Mix all)

Wet ingredients

3 mixed eggs

1/3 raw honey +!1/2 cup coconut milk

1/4 cup clarified butter

2 tbsp orange juice

1 tsp almond extract (Mix all)

Topping

1/2 cup shaved almonds

Mix 2 tbsp clarified butter with 2 tbsp maple syrup

What to do 

*Turn the oven on 170 C *Mix the wet and dry ingredients well and pour into 24 diameter springform cake pan *Put in oven for 15-20 mins

*immediately pour the maple syrup mix and top with shaved almond *put in oven for about 40 mins (if you notice that the almonds are getting toasted quickly lower the heat to 160C)


  
  
     




‎لطريقة كيكة اللوز بالعسل والبرتقال ‎المكونات الجافه

‎١ ١/٢ كُوب طحين لوز ‎١/٣ كوب طحين جوزالهند ‎١ م.ش طحين الاروو او التاپيوكا (الاول افضل) ‎١ م.ط طحين قشور السيليم إذا مو متوفر طحين البطاط (الاول افضل للجهاز الهضمي) ‎١ م.ش ڤانيلا + ١ م .ط قشور البرتقال + برش جوزةالطيب ما يقارب من ١/٢ م.ش + ١ م.ش بيكنغ صودا ‎(ونخلطها كلها ونتركها جانيا) ‎المكونات السائلة ‎٣ بيضات + ١/٤ سمنة منزليه+ ١/٢ كوب حليب جوزالهند + ١/٣ كوب عسل نحل ني + ٢ م.ط عصير برتقال + ١ م.ش روح اللوز (نخلطها كلها) وتضيفها على الخليط الجاف ‎للتزيين ‎١/٢ كوب لوز مبشور ‎٢ م.ط شراب الميبل + ٢ م.ط سمنة منزليه ‎الطريقه ‎نوقد الفرن على ١٧٠ سيليزيه ‎نصب المزيج في سبرينگ فورم قياس ٢٤ سم او وعاء خبز التوست، وندخله الفرن لمده ١٥-٢٠ دقيقة وعلى طول نصب مزيج الميبل فوق الكيكة وننثر مبشور اللوز وندخل الكيكة للفرن (حاولوا تصبون السائل من غير تحريك الكيكة من الفرن ) ونخبزها ٤٠-٤٥ دقيقه ونراعي ان ما يتحمر بسرعه.. فنقلل الحرارة الى ١٦٠ سيليزيه 🌺🌟

‎وألف عافيه

Leave a Reply