If everything around us tasted and smelled this beautiful 💚 crumbles are desserts that were invented by guys who were to lazy to roll doughs .. 😎 or so I’d like to believe .. Cause it’s so simple to prepare, it takes no time to prepare and it tastes phenomenal 😋👍 to make this AIP applecrumble I might add (which means it’s allergens free)
and to make it you will need;
5 any variety of apples skin removed or kept (ur call) cut into 1 inch wedges
Add to it 2 tbsp of lemon juice and toss, then add these spices
1/2 tsp clove and same of cinnamon + nutmeg + ginger + vanilla (the perfumes)
1 cup of cranberries fresh or frozen
1 tbsp of arrowroot flour to soak all moister of juices and turn it to thick delicious sauce ( now put aside)
In a different bowl mix the crumble)
1/3 cup cassava or tapioca flour
1/3 cup arrowroot flour
2 tbsp coconut oil
Pinch of Salt
1/2 tsp cinnamon or vanilla (mix until it becomes crumbly)
Place apple wedges in a 8inch baking dish and cover with pieces of the crumble crust
Place in preheated 160C oven for about 30 minutes or until it browns
Here is the snapchat video of how to make it
صباح الورد 💚 تخيلوا لو الدنيا كانت بهاللذة وبهالسهولة في التجهيز واليسر والنقاء 😍
أمس جهزت آپس كرنبل او فطيرة التفاح المفتفته مع توت العليق الحامض 😋😋 وحفنة من البهارات العطرية (الڤيديو كله على السناپ چات حاليا) لكن الأهم من هذا ان الپاي هذي تتبع تعليمات الاغذية الخالية من المواد المسببة للحساسية ولاعدادها نحتاج
٥ تفاحات مقطعين قطع بحجم عقل الاصابع مخلوطين مع عصير ليمونه + كوب من توت العليق او توت ازرق اذا تحبون بس العليق الذ ) مع ١/٢ م.ش مما يلي ( ڤانيلا – قرنفل – دارسين – زنجبيل – جوزة الطيب مع رشة ملح) + م.ط كبيرة من طحين الاروو او عشبة الاسباغول
نوضع في وعاء زجاجي للفرن
نقوم باشعال الفرن على حرارة ١٦٠ درجة
لعمل الغطاء المفتفت اللذيذ نقوم بخلط ١/٣ كوب من طحين التاپيوكا او الكساڤا + ١/٣ كوب من طحين الارو + ٢ م.ط كبيرة من زيت جوزالهند + رشة دارسين (نخلط جيدا حتى تتكون فتافيت من العجينه نقوم بعجنها باليد لقطع نغطي بها وجه مزيج التفاح العطري)
منه الى الفرن لمدة نصف ساعه او الى ان تتحمر 💚