Paleo Non dairy Ricotta cheese         جبنة الريكوتا الخالية من الألبان 

Ricotta is one of those food items that you can easily incorporate in any recipe side or main .. Savory or sweet 

So it was simply  a delight to be able to prepare it in the same manner as Ashtta (cream of milk) Is prepared .. Using Lemon juice to curd nut milk of which you can strain and serve with you preferred dishes 

Ingredients 

1 cup of pre soaked raw almond 

3/4 cup pre soaked cashew nut 

5 1/2 cups of filter water 

1 cup of lemon 
Check the video below to see how it’s prepared 


طريقة عمل الجبنة النباتيه “الريكوتا” من حليب اللوز والكازو .. طريقة سهلة جدا والنتيجة مضمونة فقط ننتبه لدرجة غليان الحليب 

المكونات 

١ كوب لوز ني منقوع ومغسول 

٣/٤ كوب كازو ني منقوع 

٥ ١/٢ أكواب من ماء الفلتر 

١ كوب من عصير الليمون 

وطريقة التحضير موجوده في الڤيديو أعلاه 

3 Comments Add yours

  1. Looks lovely! Have you tried baking it at all (e.g on pizza)?

    Like

    1. mosta6eel says:

      Yes it hold its shape and flavor very well, and I have used it in vegan cheesecakes as well

      Like

      1. Ooh sounds amazing!

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s